Als je als gelovige in Christus een verlangen hebt om uit je comfort zone te stappen; als je een dieper verlangen hebt om Gods schatten te ontmoeten; als iemand van ons een getuige wil zijn van Gods liefde voor hen die fysiek, emotioneel, mentaal lijden en gewoon hun omstandigheden beu zijn… dan is deze manier van evangeliseren, Schatzoeken *) een goede plek om je reis te beginnen!

Hoe werkt dat?

We vragen de schatkaart aan de Heilige Geest, Hij zal ons bijzonderheden geven over de personen die we gaan opsporen, haarkleur, kleding, naam etc.

‘s Ochtends gaan we je trainen in het winnen van de zielen, het bidden voor de zieken en het verstaan van Gods stem. ‘s Middags gaan we eropuit, in kleine teams om deze schatten te vinden en ze bij Jezus te brengen.

Wat leer je op zo’n dag? 

Zielen winnen In de volksmond heeft dat een negatieve klank, maar besef dat zielen, die niet gewonnen worden, verloren gaan. Het ligt niet aan de Oogst, zei de Here Jezus, maar aan de arbeiders. Daarom beginnen we je te leren met hoe je op een eenvoudige manier mensen tot Jezus kunt leiden. Want evangeliseren is één ding, maar om mensen het Koninkrijk van God binnen te brengen gaat nog een stapje verder! 

Zieken genezen. Kunnen we dat dan? Als je het Nieuwe Testament leest is het een opdracht, die herhaalde malen door de Here Jezus aan Zijn discipelen gegeven wordt.Een bij Zijn afscheid met Hemelvaart geeft Hij Zijn discipelen de Grote Opdracht om weer discipelen te maken en hen te leren alles wat Hij bevolen had, zeg maar aan hen geleerd. Als we dat niet zouden kunnen, dan zou dat niet eerlijk zijn, toch? Daarom nemen we je mee, in theorie en praktijk hoe je dat kunt gaan doen

Gods stem verstaan. We hebben een sprekende en betrokken God. Die niet na de schepping Zich terugtrok, maar tot in de kleinste details in ieder mens geïnteresseerd is. en met Zijn kinderen wil Hij niets liever dan dat ze bij Hem zijn en luisteren naar wat Hij te vertellen heeft. Dat noemen we intimiteit met God. En Hij geeft ons zoveel liefdevolle informatie!

En dan….: Na de theorie en het oefenen, waar we al vaak zien dat God op een bovennatuurlijke manier werkt, gaan we dan echt de straat op. voor het ‘iechie’, dus!

We vragen de schatkaart aan de Heilige Geest, met andere woorden, Hij geeft ons, als we stil zijn voor God, de aanwijzingen, die we nodig hebben om de schatten, de verloren zielen te vinden. achteraf zijn ze soms super accuraat, maar wanneer je ze ontvangt, dat noemen we ‘woorden van kennis’ lijkt het soms nog een raadsel. Maar weet, Hij helpt je, Hij houdt ze niet voor ons verborgen, maar van ons verborgen! En Hij wil nog liever dan wij dat we ze vinden!

Ik hoop dat je nieuwsgierig geworden bent. Lees ook eens een verslag op de verslag pagina!

Wil je meedoen met de eerstvolgende actie? Kijk bij het eerstvolgend event pagina en meld je aan door tickets te bestellen op Eventbrite.

Wil je ons uitnodigen om dit in jouw gemeente, evangelisatie team of met je huisgroep te doen, neem dan contact op via ons contactformulier. Je gaat er geen spijt van krijgen!

*) Schatzoeken is een idee van Kevin Dedmon en heet in het Engels: The Ultimate Ttreasure Hunt